Turizm firmaları için en uygun toplu SMS kullanım örnekleri

Teknolojinin hızla gelişmesiyle, birçok sektörde olduğu gibi turizm sektörüde bu gelişmeyi avantajına kullanmaya başladı, artık tatil planlarımızı, biletimizi, kalıcağımız oteli internet üzerinden araştırıp buluyoruz, satın alabiliyoruz.

Turizm firmaları için en uygun toplu SMS kullanım örnekleri

Teknolojinin hızla gelişmesiyle, birçok sektörde olduğu gibi turizm sektörüde bu gelişmeyi avantajına kullanmaya başladı, artık tatil planlarımızı, biletimizi, kalıcağımız oteli internet üzerinden araştırıp buluyoruz, satın alabiliyoruz. Bunun yanında gezi boyunca önceden bilmemiz gereken bilgiler cep telefonumuz yardımıyla her zaman elimizin altında bulunuyor. Geçmiş yıllarda, seyahat hakkında bilgilendirmelerin, otel rezervasyonumuzun, uçağımızın rötar yapmasını, gittiğimiz yerdeki hava durumunu, acentemizi, otelimizi arayarak sormak zorundaydık, Artık çoğu turizm firması, havayolu firması, otel, bu bilgileri SMS bildirimleriyle gerçek zamanlı olarak, cep telefonumuza göndererek haberdar olmanızı sağlıyor. Böylelikle kendi personellerinin telefonlarla daha az zaman harcamasını ve müşterilerini daha özel hissettirebiliyorlar.

Turizm firmaları, oteller, acenteler, hava yolu firmaları aşağıdaki yollarla müşterilerinin hayatını kolaylaştırıyor.

  • Müşterilerinizi yeni turlarınıza davet edebilirsiniz.
  • Promosyonlarınızı duyurabilirsiniz.
  • Rehberlerinize yeni koltuk bilgilerini, satış bilgilerini, değişen uçuş saat ve bilgilerini duyurabilirsiniz.
  • Bakiye ödemelerini ve son ödeme tarihlerini bildirebilirsiniz.
  • Otel, tatil köyü, restaurant, cafe özel aktivasyonlara (Yeni yiyecek içecek sunumları, yeni sanatçı davetleri, özel partiler, vs.) davet edebilirsiniz.
  • Müşterilerinizin özel günlerini (doğum günü, evlilik yıldönümü, vs.) kutlayabilirsiniz, onlara özel indirim teklif edebilirsiniz.
  • Uçağınız rötar yapması gerektiğinde bilet sahiplerine bunu bildirebilirsiniz, bu sayede çağrı merkezinizde oluşacak yoğunluğu azaltabilirsiniz.
  • Bilgi güncellemesi dışında, rezervasyon bilgilerinin son durumu ve onaylanması konusunda müşterilere anında dönüş yapabilirsiniz.

Bilgiyi en hızlı şekilde sunun

Kartlara basılmış biletlerden ziyade artık cep telefonlarınıza tüm gidiş-dönüş bilgileriniz ve seyahatiniz hakkında detaylı bilgilendirmeler yapmak mümkün. Bu bilgilendirmelere ek olarak, promosyonlar hakkında bilgi vermek, müşterinizin seyahati doğrultusunda ihtiyaç duyabileceği ürün ve hizmetler hakkında yardımcı olmak, eğlenceli yerleri paylaşmak ve önemli bilgileri hatırlatma amacıyla kurumsal bir SMS servisi en önemli iş ortaklarınızdan biri haline geliyor.

Ek Bilgilendirmelerle Yol Gösterici Olun

Hizmetinizin mükemmel hale gelmesi adına yanlış gidebilecek konular için müşterilerinizi, varsa eğer yazılımınızı kullanarak, nerelere başvurabileceklerini örneğin kayıp bagaj konusunda nasıl işlem yapabileceklerini otomatik olarak bildirmek kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. Ayrıca müşterinizin alacağı hizmetleri -örn. araç kiralamak-, tur rehberlerinin bilgileri ve yerel fırsatları hızlı ve güvenilir bir servisle ulaştırmanız iletişimini açısından size artı bir değer katacaktır.

SMS göndermeden önce kullanıcılarınızdan izin almayı unutmayın.

Müşterileriniz, alışveriş yaparken hangi koşullarda sizinle irtibata geçmek istediğini seçmeli, yapacağınız kampanyalardan haberdar olmak istemeyebilir, acil değilse sizin ona ulaşmanızı istemeyebilir, bu yüzden kullanıcılarınız sizden alışveriş yaparken internet sitenizden veya alışveriş yaptıktan sonra telefonuna göndereceğiniz bir onay kodu ile kullanıcılarınızdan izin alın, kampanyanızı duyurmak için para vererek telefon listesi almayın, bu hem mesajı alan kişilerin size olan güvenini azaltacaktır ve rahatsız olan müşteri marka imajınızı düşürecektir. Mesajlarınızın sonunda bir daha mesaj almak istemezlerse çıkabilecekleri bir link olsun, izinli veritabanı yazımızı daha detaylı bilgi almak için okuyabilirsiniz. İşinizin verimliliğini arttırmak için, daha mutlu müşterilere sahip olmanız için, teknolojik gelişmeleri avantajınıza kullanmaya hemen başlayın, merak ettiğiniz, açıklamamızı istediğiniz sorular varsa sayfanın hemen altında yorum bırakmayı unutmayın.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
26 Kasım 2015

Pazarlama

Mobil Pazarlama ve Müşteri Odaklı Stratejiler Geliştirmenin Önemi

Geçtiğimiz her gün mobil dünya bir adım ileri giderek piyasayı yeni ürünlerle geliştiriyor. Her yeni çıkan ürün beraberinde getirdiği yenilikler sayesinde birçok sektörü geliştiriyor ya da yeni sektörlerin kapısını açıyor.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right