SMS ile Pazarlama Stratejinizi Yeniden Düşünmenizi Sağlayacak 4 Öneri

Neredeyse her firma kendi sektöründeki bilinirliğini artırmak amacıyla SMS üzerinden kampanyalar düzenler. Hatta öyle ki birçok firma reklam stratejilerini sırf SMS’e yoğunlaştırmış durumdadır.

SMS ile Pazarlama Stratejinizi Yeniden Düşünmenizi Sağlayacak 4 Öneri

SMS ile Pazarlama Stratejinizi Yeniden Düşünmenizi Sağlayacak 4 Öneri

Neredeyse her firma kendi sektöründeki bilinirliğini artırmak amacıyla SMS üzerinden kampanyalar düzenler. Hatta öyle ki birçok firma reklam stratejilerini sırf SMS’e yoğunlaştırmış durumdadır. Fakat SMS ile pazarlama oldukça iyi planlama ve operasyon gerektiren bir pazarlama biçimidir. Eğer iyi planlanıp organize edilmezse SMS tanıtımı ve pazarlaması şirket için oldukça negatif bir geri dönüşe sebep olabilir.

1. Gönderdiğiniz Mesajların Arasını İyi Ayarlamalısınız

Hitap ettiğiniz müşteri her gün yüzlerce iş ile uğraşıyor. Bunu hesaba katarak kampanyalarınızı ve mesajlarınızı iyi verebilmek adına oldukça dikkatli zamanlar seçmelisiniz. Gün içerisinden birden fazla spam şeklinde mesaj atmanız, marka bilinirliğinize katkı sağlamayacak aksine bunu kötü yönde etkileyecektir. SMS gönderilirken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu SMS’in saatidir. Özellikle sabah çok erken saatler ve akşam çok geç saatler tercih edilmemelidir. Akşam iş stresinden evine rahat ortamına dönmüş bir kişi, gelen SMS’i rahatsızlık olarak algılar ve müşterinizi kaybetmiş olursunuz. Bu tip iletişimde müşteri ile ilk temas oldukça önemlidir. Sabırlı olun ve SMS’inizde müşterinize belirli fırsatlar sunun. Onların geri dönüşü sayesinde çeşitli hediyeler ve imkânlar sunun. Böylece müşterinizi kaybetmeden SMS atacağınız kitleyi de muhafaza etmiş olursunuz.

2. Ulaştırdığınız Her Mesaj Bir Amaca ve Tona Sahip Olmalıdır

Yazdığınız her şey bir amaca uygun olmalıdır. Bir cümle yazıyorsanız her sözcük ürününüzü daha iyi kılacak ve müşterinize ulaştırırken onu önemli bir yerde konumlandıracak şekilde seçilmelidir. Şirketinizin duruşu ve kitlenize göre bir üslup seçmelisiniz. Eğer bunu doğru ayarlayamazsanız üslubunuz nedeniyle müşterilerinize itici gelebilirsiniz. Böyle durumlarda en iyi yöntem mesajı atmadan önce birkaç kere okuyarak göndermenizdir. Mesajları yüz yüze bir iletişim halinde olmadığınızı bilerek atmalısınız. Üslupta yapacağınız herhangi bir hata yanlış anlaşılmanıza neden olabilir.

3. Promosyonlarınızı İyi Seçin

Promosyonlar müşterilerinize verdiğiniz ilgi çekici tekliflerdir ve promosyonları vererek onları ürüne yönlendirmek üzere teşvik edersiniz. Sattığınız ürüne dair indirimler ve kolay ulaşılabilen bedava servisler SMS pazarlamanızı başarılı kılar. Yaptığınız promosyonun ürününüze kattığı değeri tartarak müşterilerinize ulaşın. Eğer müşterileriniz için ürününüze değersiz bir promosyon biçerseniz SMS’leriniz odak müşterileriniz için değersizleşir. Geri dönüşleri iyice analiz edip ona göre SMS stratejinizi belirlemelisiniz. Başarısız bir kampanyayı tekrarlayarak iyi sonuçlar elde edemezsiniz. İyi olduğunu düşünseniz bile kampanyanızı geride bırakıp müşterinize ulaşmanın ve onu ürüne çekmenin farklı yollarını araştırmalısınız.

4. Müşteri Deneyimine de En Az SMS Üzerinden Pazarlama Kadar Önem Verin

Müşterinize bir hizmet vadettiniz. Devamında bu hizmeti ona en iyi şekilde sunmalısınız. Buradaki temel nokta verdiğiniz hizmetin kalitesini sorgulamanız. Reklam ve SMS pazarlaması size gereken müşteriyi sağlar fakat müşterilerinizi memnun etmek sadece sağladığınız ürüne ve hizmete bağlıdır.

Hizmetinizden memnun kalan veya kalmayan birinin tespiti de SMS sayesinde yapılabilir. Bunun için belirli bir konuda müşterilerinizden öneri şikayet veya taleplerini isteyebilir, onları sizin belirleyeceğiniz sorulardan oluşan bir ankete dahil edebilirsiniz. Böylece hızlı bir geri dönüş alıp, yoğunlaşmanız ve düzenlemeniz gereken alanları ölçümleyerek hataları onarabilirsiniz.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
26 Kasım 2015

Pazarlama

Mobil Pazarlama ve Müşteri Odaklı Stratejiler Geliştirmenin Önemi

Geçtiğimiz her gün mobil dünya bir adım ileri giderek piyasayı yeni ürünlerle geliştiriyor. Her yeni çıkan ürün beraberinde getirdiği yenilikler sayesinde birçok sektörü geliştiriyor ya da yeni sektörlerin kapısını açıyor.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right