SMS Gönderilerinizin Verimli Olması İçin Yapmanız Gerekenler

20 yılı aşkın süredir SMS’ler hayatımızda. Bu 160 karakterlik kısa mesajlar mobil cihaz kullanımımızda eskisi kadar olmasa da oldukça geniş bir yere sahipler.

SMS Gönderilerinizin Verimli Olması İçin Yapmanız Gerekenler

SMS Gönderilerinizin Verimli Olması İçin Yapmanız Gerekenler

20 yılı aşkın süredir SMS’ler hayatımızda. Bu 160 karakterlik kısa mesajlar mobil cihaz kullanımımızda eskisi kadar olmasa da oldukça geniş bir yere sahipler. Sadece kişisel kullanım için değil aynı zamanda sektörel iş faaliyetleri için de oldukça faydalı olan SMS, şirketlerin müşterileriyle iletişimde kalmasına yardımcı oluyor. Peki, bir şirket SMS gönderirken, bu SMSten maksimum verimi almak için nelere dikkat etmelidir?

SMS’in Etkileyiciliği

Bir firma reklamını yapmak ya da müşterilerini kampanyalardan haberdar etmek amacıyla SMS’ler atabilir. Bu SMS’lerin karakter sayısı artırılabilir olsa da genelde 160 karakterlik SMS’ler tercih edilir. 160 karakter bir fikri detaylı anlatmak için oldukça kısa görünse de net akıcı ve anlaşılır bir metin ile 160 karaktere tüm fikrinizi etkileyici bir detayla sığdırabilirsiniz. Mesajın 160 karakterden daha uzun olması demek müşterinin ilgisini kaybetmek demektir. Bu nedenle uzun SMS’lerden kaçınılmalıdır.

Analiz

SMS’lerinizi attıktan sonra bu SMS’lerin takibi de bir geri dönüş alabilmek için oldukça önemlidir. Detaylı bir analiz sürecinde mesajı kimlere attığınızı, kaç kişiye ulaşıldığını, mesajların hepsinin gerekli yere ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmelisiniz. Bu sayede kimlerden geri dönüş bekleyebileceğinizi bilir, bir dahaki projeniz için daha verimli bir süreç yaşayabilirsiniz.

Projeniz için önemli olan analiz size müşteri profillerinizi çıkarmakta yardımcı olacak alınan geri dönüşler sayesinde hangi tip SMS’leri kimlere göndereceğinizi filtrelemiş olacaksınız. Bu hem maliyeti düşürürken, müşteri memnuniyetini de artıracaktır.

Doğru Zamanlama

SMS’in zamanlaması içeriği kadar önem taşır. Stresten bunalmış birine ya da uyku zamanı atılan bir SMS ters etki yaratabilir. Bunu önlemek ve daha iyi bir geri dönüş alabilmek için tercih edilmesi gereken yöntem SMS’i atarken tatil günleri, iş saatleri gibi faktörlere dikkat etmekten geçer. Eğer bir pazar günü ya da iş başlangıç saatinde tanıtıcı ya da bilgilendirici bir SMS atılırsa, bu, markaya iyi bir geri dönüş olarak yansımaz. İnsanlar bu marka olmadan da yaşıyorlar. Onlara neden bu markayı tercih etmeleri gerektiği detaylı bir şekilde, doğru bir zamanda anlatılabilmelidir.

Mesajı Tek Bir Ağdan Değil Çoklu Ortamdan Ulaştırmak

Ulaştırılacak mesaj bir kampanya hakkında olabilir. Bu mesajı en doğru ulaştırma yöntemi SMS olsa da diğer iletişim kanallarından yardım almak kampanyaya büyük bir katılım sağlayacaktır. SMS pazarlama yanında e-mail ve sosyal medya pazarlaması da kullanılarak SMS pazarlamasına destek olunabilir.

Hedef Kitle Seçimi

Doğru hedef kitleyi seçmek de SMS’in etkileyici ve doğru odaklı olmasına yardımcı olur. Yazılan kelimeler de buna göre seçildiğinde SMS’in geri dönüşlerinin de artacağı neredeyse kesindir. Hedef kitlenizi iyi tanımak SMS ile pazarlamada oldukça önemli bir yer tutar. Kitlenizi ne kadar tanırsanız geri dönüşler bir o kadar iyi olur ve bir dahaki yapacağınız pazarlama kampanyasında kullanabileceğiniz verilere erişmiş olursunuz.

Mesajları Kişiselleştirmek

Atılan SMS’ler kişiselleştirildiğinde bu okuyucuyu oldukça iyi bir şekilde yönlendirir. Değer verildiği hissine yakalanan müşterinin geri dönüşü de bu doğrultuda iyi olur. Markaya yakınlık hissettirmek SMS’in vazgeçilmez hedeflerinden biridir. Bu nedenle mesajlar ne kadar kişiselleştirse markanın müşteri gözündeki konumu o yönde güçlenir. SMS doğru bir şekilde, doğru kişiye, doğru zamanda, doğru yöntem ile ulaştırıldığında oldukça etkili bir pazarlama yöntemidir.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
09 Ocak 2016

Pazarlama

SMS ile Geri Dönüş Sağlamak

Şirketlerin SMS ile müşterilerine ulaşması oldukça kolay ve ucuz bir yöntemdir. Cep telefonları SMS uyumlu hale geldiğinden beri pazarlama stratejilerini SMS mesajları üzerine kuran şirketler hem zamandan hem de paradan oldukça büyük tasarruflar sağlamışlardır.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right