SMS’i Kullanabileceğiniz 6 Önemli Alan

Gönderilen SMSlerin %90’ı gönderildikleri andan itibaren 3 dakika içerisinde görüntülenir.

SMS’i Kullanabileceğiniz 6 Önemli Alan

Şirketiniz İçin SMS’i Kullanabileceğiniz 6 Önemli Alan

Cep telefonu kullanımının yaygınlaşmasından bu yana bu cihazları kullanan her bireye ulaşmanın en iyi yolu SMS olmuştur. Bunun başlıca sebebi kişiye ulaşan SMS telefonda bir uyarı bırakır ve mesaj okunmadığı sürece bu uyarı telefonda hep korunur. Böylece SMS gönderilen her cep telefonu kullanıcısına ulaşır. Gönderilen SMSlerin %90’ı gönderildikleri andan itibaren 3 dakika içerisinde görüntülenir.

Bu, SMSi önemli bir pazarlama stratejisi haline getirir. SMSi birçok farklı şekilde şirketinizin lehine kullanabilirsiniz.

1. Yeni çıkan ürünler

Bir ürün hazırladınız ve bunu piyasaya sundunuz. Bunu pazarlamanın en kolay, hızlı ve ucuz yöntemi SMStir. SMSlerle ulaşılabilen insan sayısı oldukça fazla olduğu için şirketler tarafından en fazla tercih edilen yöntemlerden biridir.

Potansiyel müşterileri haberdar etme konusunda e-mail’den %50 daha etkili bir araç olan SMS, verimli ve daha ulaşılabilirdir. Böylece ürünleriniz ilk piyasaya çıktığı tarihten itibaren büyük ilgiyle karşılanır, atılan SMS’te verilen ürün linki sayesinde direkt olarak ürünle müşteri arasındaki bağlantı sağlanır.

2. İndirim haberleri

Herhangi bir sektör içerisinde tutunabilmek, güvenilir ve kaliteli hizmet vermekten geçer. Ara sıra müşterilerinizi ürünlerinize çekmek için ürünlerinizin fiyatlarını aşağı çekerek indirimler uygulayabilirsiniz. Bu indirimleri etkili bir şekilde duyurabilmek için SMS, sizi oldukça geniş bir kitleye ulaştırıyor.

3. Satın alma işlemleri

Türkiye’de pek yaygın olmasa da SMS üzerinden alışveriş, dünyanın birçok yerinde sıklıkla kullanan bir satın alma biçimidir. Starbucks ve Dominos Pizza gibi şirket Mobil ödemede bir kademe ileri giderek SMS ile alışverişi müşterilerine sunuyorlar. Bu satın alma çeşitliliği sayesinde şirketler hem işlerini güçlendiriyorlar hem de çeşitli alanlarda caziplik yaratarak müşteri sayılarını artırıyorlar.

4. Kargo takibi

İnternet ve buna bağlı alanların gelişmesiyle birlikte başlarda isteğe bağlı veya ek ücret masrafı alınarak yapılabilen kargo takibi, günümüzde her kargo ve posta firmasının standart özelliklerinden biri haline geldi. SMS sayesinde kargo takip şirketleri kullanıcılara kargolarının ne zaman yola çıktığını ve onları tahmini varış süresini belirterek gönderinin sağlıklı bir biçimde yerine ulaşmasını sağlıyorlar.

5. Anketler

Müşterilerden geri dönüş bir şirket için oldukça önemlidir. Bu sayede ürününüzün sorunlarını müşterilerinizin isteklerine göre giderebilirsiniz. SMS ile ulaşabildiğiniz kişi çeşitliliği ve sayısı sayesinde ürününüzün ihtiyacı olan çeşitli kullanıcı deneyimlerini araştırabilirsiniz. Geri dönüşleri alabilmenin en iyi yolu SMS yoluyla kullanıcılara anket düzenlemektir. Sizin belirlediğiniz sorulara verilen cevaplar sayesinde ürününüzü geliştirebilir, müşterilerinizin sizden taleplerini öğrenebilirsiniz.

6. Müşteriye Özel İndirim Kodları ve Kuponları

Müşterilerinizin aktivitelerine göre onlara özel birer kupon veya indirim kodu oluşturup satın alabilecekleri ürünlerde indirimler sağlayabilirsiniz. Böylece onları markanızı kullanmaya ya da markanızdan alışveriş yapmaya teşvik ederek daimi birer kullanıcı kazanabilirsiniz.

Hedefine doğru şekilde ulaşan SMS’ler ile hem şirketinizin ürünleri ve hizmetleri hakkında memnuniyet artar hem de attığınız her SMS şirketinizi sektörde bir adım öne taşır.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
26 Kasım 2015

Pazarlama

Mobil Pazarlama ve Müşteri Odaklı Stratejiler Geliştirmenin Önemi

Geçtiğimiz her gün mobil dünya bir adım ileri giderek piyasayı yeni ürünlerle geliştiriyor. Her yeni çıkan ürün beraberinde getirdiği yenilikler sayesinde birçok sektörü geliştiriyor ya da yeni sektörlerin kapısını açıyor.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right