Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor. Mobil cihazların geldiği noktada firmalar reklam stratejilerini bu doğrultuda geliştirmeye çalışıyorlar. Yeni çıkan her elektronik cihazda ilk var olmaya çalışan firmalar ar-ge çalışmalarını da bu doğrultuda ilerletiyorlar. Bir masaüstü bilgisayardan alışverişin “geleneksel” bir alışveriş yöntemi haline geldiği günümüzde mobil alışverişi teşvik etmenin birçok yöntemi var. Mobil kurgular yaratarak alışveriş işini müşterileriniz için bir eğlenceye çevirebilirsiniz. Sadece bir tane müşteriye yaklaşım stratejisi belirlemek yerine birden çok yaklaşımla tüketicilerinize yaklaşıp bu stratejileri birbirine iyi bir şekilde bağlarsanız başarıya ulaşmanız çok daha kolay olur.

1. Müşteriye Mobil Alışveriş Deneyimi Sunmak

Mobil kullanım arttıkça herhangi bir yerdeyken alışveriş yapmak müşterilerin işlerini oldukça kolaylaştırıyor. İyi bir internet sitesi ve iyi bir mobil uygulama müşterilerinizi markanıza yöneltecektir. Mobil bir uygulamada hız ve güvenilirlik oldukça önemlidir. Türkiye’de müşterilerin birçoğu markalardan güvenliklerini korumalarını bekliyor. SSL gibi birçok protokolle korunan müşteri güvenliği onları markanızdan alışveriş yapmaya iter. Bu tip yönlendirmeler sayesinde mobil alışveriş deneyimini tanıyan müşteri bu tip kampanyaları beklemeksizin aklına gelen ürünü tek bir dokunuşla satın alabiliyor. Elbette bu uygulama deneyimi de oldukça önemli. İşlevsiz ve kötü yazılmış bir uygulama müşterilerinize sorunlar yaşatabilir. Bu tip bir atılım yapmadan önce iyice düşünmeli ve detaylı çalışan bir uygulama geliştiriciye başvurmalısınız.

2. Her Alışverişte Farklı Bir Fırsat Yaratmak

Markalar mobil uygulamalar geliştirerek bu uygulamalar üzerinden müşterilerine kampanya ve çeşitli fırsatlar sunarak onların alışveriş yapmalarını sağlıyorlar. Örneğin hepsiburada.com çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği mobil fırsatlarla mobil uygulamalarından alışverişlerde 25 liralık hediye çeki veriyor. Bu sayede müşteriler küçük indirim ve fırsatlar nedeniyle mobilden alışveriş yapmaya yöneliyorlar.

Belirli bir amaç için müşterileri yönlendirmek mobil pazarlama stratejilerinin en önemli hedeflerinden biridir. Attığınız her doğru adım bu doğrultuda size müşteri olarak geri dönecektir.

3. Müşterileriniz Sizin Sunduğunuz Ürünleri Arattıklarında Ulaşılabilirliğinizi Denetleyin

Artık birçok insan, bir ürün satın almadan önce internette bunun araştırmasını yapıyor. Bir firmanın sunduğu bilgilerden çok daha önce başka kullanıcıların yaptığı yorumlar kullanıcılar üzerinde daha etkili oluyor. Bu nedenle tanıtımızı doğru yapmak ve ürününüze güvenmek burada birinci adım. Bundan sonraki adım ise çevirim içi ortamlarda görünürlüğünüzü artırmak. Reklam stratejinizi on-demand yani istek üzerine şekilde ayarlayabilirsiniz. Çünkü insanlar merak ettikleri şeyi artık bir bilene sormuyorlar direkt olarak bilginin garanti olduğu Google'a ya da çeşitli arama motorlarına soruyorlar.

Bu on-demand durum potansiyel müşterilerin gerekli bilgiyi temin ederlerken konuyla ilgili reklamlarınıza rastlamalarına neden olabilir. Direkt aramalarda başlarda çıkan linkler her zaman en çok tıklamayı alır. Bunun önemi göz ardı edilmemeli sitenizin arama motoru optimizasyonu doğru bir şekilde yapılmalı. Böylece siz daha çok müşteriye ulaşırken, müşterilerinizde size kolay bir şekilde ulaşabilirler.

4. Bir Tek Mobil Mecra ile Sınırlı Kalmayın

İnternet ve mobil çevreler oldukça geniş çerçeveli düşünülmesi gereken büyük bir oyun alanı. Çok kolay şekil alabilen ve değişkenlik gösterebilen yerler olan bu iki yapıya ayak uydurabilen firmalar mobil alanda da ayakta kalabiliyorlar. Örnek olarak araba üreticisi Ford'un 2014 yılında yaptığı kampanya örnek gösterilebilir. Yeni çıkan iki farklı tip model otomobili için bir mobil strateji uygulayan Ford kullanıcılarına SMS yoluyla FORD yazıp 63611'e göndermelerini istedi. Bunun devamında çeşitli kollara ayrılan mesajlar kullanıcılara iletildi. Nihayetinde kullanıcılar almayı diledikleri arabada %15.4’e varan indirimler kazandılar. Bu tip kampanyaların da reklamını yaparak bir önceki kampanyanıza katılmamış müşterilerinizi katılmaya teşvik edebilirsiniz. Sınırı olmayan mobil dünyada oyunlar, çeşitli sürprizler, beklenmedik yerlerde karşınıza çıkan QR kodları bile müşterileri markanıza yöneltebilir. Teknolojiyi takip ederseniz her zaman mobil pazarlama alanında bir adım önde olursunuz.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Doğru SMS Stratejisi Daha Çok Müşteri Kazandırır

Dünya çapında birçok marka SMS ile pazarlamayı etkin bir şekilde tanıtım amacıyla kullanıyor. Bununla beraber SMS, en iyi tanıtım araçlarından biri olmasına karşın iyi yönetilmeye ihtiyaç duyar.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Hareketli Müşterilerin Sırrı Doğru SMS’lerde Saklı

Genellikle müşteriler markanın onların en yakınına gelmesini beklerler. İlk hareket markadan beklenir, çünkü marka gerekli çekim kuvvetini tanıtımlarıyla yakalamaya çalışmalıdır.

Devamını okuarrow-right