Mobil Pazarlamada SMS’in Yeri

SMS’in en önemli özelliği toplumun her kesimine erişebilmesidir. Bir firma ulaşmak istediği müşterilerine en rahat biçimde SMS ile ulaşabilir.

Mobil Pazarlamada SMS’in Yeri

Mobil Pazarlamada SMS’in Yeri

SMS’in en önemli özelliği toplumun her kesimine erişebilmesidir. Bir firma ulaşmak istediği müşterilerine en rahat biçimde SMS ile ulaşabilir. SMS geri dönüşü en fazla olan pazarlama biçimlerinden biri olduğundan, harcanan para ve zaman şirkete önemli bir katkı sağlamalıdır. Bunun için SMS temelli, sağlam bir pazarlama stratejisi planlanmalıdır.

Kampanyanızı SMS Üzerinden Yönlendirmek

SMS ile pazarlama stratejinizin başarılı olabilmesi için dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. Bunlardan ilki hedef kitlenizi harekete geçirecek cümleler kurmaktan geçer. Potansiyel müşterilerinize attığınız mesajın içeriği davetkâr olmalı ve onu sizin SMS listenize katılmaya ikna etmelidir. “Katılın” kelimesi bu tip etkileyici ve harekete geçirici mesajlarda oldukça önemlidir. “Katılın” sözcüğü müşterinizle göz teması kurduğunuzdaki etkiyi yaratır. Sıklıkla bu sözcüğü kullanarak kitlelerinizi markanıza doğru harekete geçirebilirsiniz.

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte kişisel ihtiyaçlar daha da çeşitlendi ve belirli stereotiplerden daha farklı şekilde insanlara ulaşmak önem kazandı. Çeşitlenen bilişim teknolojileri her bireyin karakteristik özelliklerine ve seçimlerine göre kampanyalar düzenlemek olanaklar dâhiline indi. SMS bu yolların en büyük kitlelere ulaşabileni olduğu için mobil pazarlama sektöründe sıklıkla kullanılan yöntemler arasında yerini aldı.

Müşteri ile SMS aracılığı ile bağlantı ve devamında ilişki kurarak onların deneyimlerinden faydalanın. Böylece şirketinizin verdiği hizmetleri onların geri dönüşleri doğrultusunda geliştirebilir, daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz.

Bir SMS sadece alelade bir mesajdan oluşmamalıdır. SMS stratejinizi diğer yan reklam ürünleriyle harmanlayarak geliştirdiğinizde çok güçlü bir reklam kampanyası oluşturabilirsiniz. Birbirine SMS ile bağladığınız kampanyalar daha büyük kitlelere ulaşarak müşteri bakımından size büyük geri dönüşler sağlayacaktır. Hedef kitleniz üzerinde iyi bir şekilde çalışın. Böylece hataya yer bırakmaksızın SMS stratejinizi onlar üzerinde uygulayabilirsiniz.

Şirketinizin yaptığı kampanyaları daha önce sizden alışveriş yapmış veya hizmet almış kişilere tam zamanında ulaştıran bir SMS sayesinde, pazarlama stratejinizin meyvesini en iyi şekilde toplayabilirsiniz.

SMS’in mesajı net ve direkt olmalı. İnsanlar onlara vadedileni net bir şekilde anladıkları sürece sizden hizmet almaya devam edeceklerdir. Onlara özel fırsatlar sunduğunuzda sektörünüzdeki rakiplerinizden hep bir adım önde olursunuz.

160 kelimelik bir SMSte yazdığınız her harfin ayrı bir değeri var. Mesajınızın net olmasının yanında içerdiği sözcükler de amacına uygun ve direkt olmalı. Anahtar kelimeler kullanarak anlattığınız hizmetiniz SMSi okuyan kişi için daha anlamlı ve akılda kalıcı olacaktır. Sloganlar da etkili bir SMS kampanyası için oldukça önemlidir.

Bazen sadece bir SMS hedef kitlenizi harekete geçirmeye yeterli olmayabilir. Bu neden işleri biraz daha kızıştırabilirsiniz. Hizmet ve ürünleriniz için yarışmalar düzenleyip müşterilerinizin ilgisini yönlendirebilirsiniz. Böylece ulaştırdığınız SMS sadece bir SMS olmaktan çıkarak bir ödül oyunu halini alacaktır. Böylece henüz müşteriniz olmayan kişileri de yarışmaya dâhil ederek yeni müşteriler kazanabilir, insanların ilgisini markanıza yönlendirebilirsiniz.

SMS ile pazarlamak düşük bütçeli, düşük teknolojik altyapı gerektiren fakat oldukça seviyeli ve iyi bir geri dönüş potansiyeli olan bir pazarlama yöntemidir. Eğer stratejinizi iyi bir şekilde oturtursanız hiç zaman kaybetmeyecek ve birçok müşteri kazanmış olacaksınız.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
26 Kasım 2015

Pazarlama

Mobil Pazarlama ve Müşteri Odaklı Stratejiler Geliştirmenin Önemi

Geçtiğimiz her gün mobil dünya bir adım ileri giderek piyasayı yeni ürünlerle geliştiriyor. Her yeni çıkan ürün beraberinde getirdiği yenilikler sayesinde birçok sektörü geliştiriyor ya da yeni sektörlerin kapısını açıyor.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right