Mobil Pazarlama ve Müşteri Odaklı Stratejiler Geliştirmenin Önemi

Geçtiğimiz her gün mobil dünya bir adım ileri giderek piyasayı yeni ürünlerle geliştiriyor. Her yeni çıkan ürün beraberinde getirdiği yenilikler sayesinde birçok sektörü geliştiriyor ya da yeni sektörlerin kapısını açıyor.

Mobil Pazarlama ve Müşteri Odaklı Stratejiler Geliştirmenin Önemi

Mobil Pazarlama ve Müşteri Odaklı Stratejiler Geliştirmenin Önemi

Geçtiğimiz her gün mobil dünya bir adım ileri giderek piyasayı yeni ürünlerle geliştiriyor. Her yeni çıkan ürün beraberinde getirdiği yenilikler sayesinde birçok sektörü geliştiriyor ya da yeni sektörlerin kapısını açıyor. İletişim teknolojisi taşınabilir boyutlara indikten sonra pazarlama stratejileri geliştiren firmalar, hızlı bir şekilde insanların sıklıkla kullandığı mobil cihazların içerisine girmeyi başardılar. Bunun en iyi yollarından biri birçok büyük şirketin düşündüğü ve uygulamaya koyduğu gibi kişiye özel olmaktan geçiyordu. Başlarda bu pek mümkün olmasa da artık sosyal medya ve çeşitli internet formları sayesinde kişileri karakter, zevk ve tercihlerine göre kategorilerine ayırıp pazarlama stratejisi kişisel boyutlara indirilebiliyor.

Bunu yapabilmek için öncelikle müşterilerinizin alışkanlıklarını tanımalısınız. Müşterilerinizin alışkanlıklarını ne kadar iyi tanımlayabilirseniz geliştirdiğiniz pazarlama stratejiniz o derecede başarıya ulaşır. Müşterilerinize her zaman daha iyisini sağlayabileceğinizin güvenini vermelisiniz.

Öncelikle dikkat edilmesi gereken en önemli nokta basit olmaktır. Basit ve anlaşılır olabilmek bir pazarlama stratejisinin en önemli hedeflerinden biri olmalıdır. Müşteriyi daha rahat ve kolay yakalayabilmek için vazgeçilmez bir amaç olan kolay anlaşılabilirlik sayesinde kampanyanız daha çok insana ulaşarak başarıya ulaşabilir.

Müşteri odaklı olmak da bir mobil pazarlama stratejisini belirlerken dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır. Müşteri odaklılık sayesinde hem pazarladığınız hizmet veya ürün daha çok kişiye ulaşır hem de müşterinin ürün veya hizmete olan devamlılığını sağlar. Bu noktada iki önemli unsur mobil pazarlama stratejinizin başarısını belirler.

1. Müşterilerinizi Size Ulaşma Yöntemlerine Göre Kategorize Edin

Mobil mecraların her birinde olmak, müşterilerine mobil cihazlar üzerinden pazarlama yapacak bir şirket için oldukça önemlidir. Günümüzde potansiyel müşteriler cep telefonları üzerinden birçok markanın reklamını alıyorlar. Cep telefonlarının yaygınlığını kullanmak isteyen ve yeni müşteriler arayan şirketler pazarlama stratejilerini bu cihazlar üzerine yoğunlaştırma tercihinde bulunuyorlar.

En yaygın mobil cihaz cep telefonu olsa da günümüzde tabletler de geçici bir elektronik moda olmaktan sıyrıldılar ve kısa sürede kişilerin günlük olarak kullandıkları birer mobil cihaz haline geldiler. Müşteri alışkanlıklarını iyi inceleyip size nasıl ulaştıklarını çözümleyerek planlarınızı bu doğrultuda yönetirseniz mobil pazarlamalarınız başarılı bir şekilde işlevsellik kazanır. Her gelişen yeni ortamda bulunarak rakiplerinizin önüne geçebilir mobil alanda yaratıcı ve öncü firmalardan biri olabilirsiniz.

Mobil uygulamalar pazarlama stratejilerinin önemli bir konumunda bulunmaktadırlar. Çeşitli cazip fırsatlar ve avantajlar sunarak mobil uygulamalarınızı güçlendirebilir, hedeflediğiniz müşteri profiliyle mobil uygulama üzerinden ulaşarak onları davetkâr bir biçimde uygulamanızı kullanmaya yönlendirebilirsiniz. Böylece mobil uygulamanız satışlarınız üzerinde olumlu bir etki yaratmakla kalmayıp aynı zamanda kişilerin geri dönüşleri doğrultusunda planlarınızı daha kontrollü bir biçimde yönetebilirsiniz.

2. Müşterilerinizin Olumlu Deneyimleri İlham Olsun

İnsanlar genel olarak artık beğenmedikleri ve bir sorunu olduğunu düşündükleri ürün ve hizmetleri dahi çevrimiçi mecralar üzerinden şikâyet ediyorlar. Bu sayede birçok iyi ve kötü kullanıcı deneyimi potansiyel ve araştıran müşterilerle buluşuyor. Artık bilinçli internet kullanıcıları ve internet üzerinden ürün ve hizmet alan kişiler satın alacaklarına önceden kullananların deneyimleri üzerinden değerlendirmelerde bulunup ondan sonra satın alıyorlar. Bu müşteri geri dönüşünü pazarlama stratejisi belirlerken önemli bir konuma yerleştiriyor.

Eğer kullanıcı deneyimlerini yeni potansiyel müşterilerle paylaşırsanız onlarında daha kolay ve çabuk bir şekilde karar vermelerine yardımcı olarak ürününüzü veya verdiğiniz hizmeti daha geniş kitlelere yayabilirsiniz.

Kampanyalarınızı ve kullanıcı deneyimlerinizi SMS’ler üzerinden yeni kullanıcılarla paylaşarak onları verdiğiniz hizmet veya ürüne yönlendirebilirsiniz. Böylece müşterileriniz her zaman yeni kampanyalarınızdan, diğer insanların deneyimlediği ürünlerinizden haberdar olacak ve empati kurarak bu ürünlerden satın almak isteyebileceklerdir.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
26 Kasım 2015

Pazarlama

Dijital Pazarlama ve Pazarlama Stratejiniz İçin Önemi

Billboardlardan ve el ilanlarından bu yana dünyada reklam sektörü de dâhil birçok şey değişti. Bu değişimlerden en belirgin olanı artık gerçek dünyamızın yanında sanal olarak insanlığın yarattığı dijital dünyamızın da olmasıdır.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right