Mobil Pazarlama Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış

Mobil pazarlama günümüzde birçok şirket tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Gerçek yaşamımız dışında bir mobil ve sanal bir yaşamımız olduğu da artık günümüzün gerçeklerinden bir tanesi.

Mobil Pazarlama Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış

Mobil Pazarlama Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış

Mobil pazarlama günümüzde birçok şirket tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Gerçek yaşamımız dışında bir mobil ve sanal bir yaşamımız olduğu da artık günümüzün gerçeklerinden bir tanesi. Ulaşılmaya ve yakalanmaya çalışılan müşteri kitlesine en uygun ve kolay biçimde ulaşmanın yolu mobil pazarlamadan geçiyor.

Fakat hala bu kadar yaygın olarak kullanılmasına karşın mobil pazarlamaya karşı geliştirilen bir ön yargı var. Bu ön yargılar asılsız nedenlerle bağdaştırılıyor. Sizin için mobil pazarlamada doğru sanılan 5 yanlışı derledik.

1. Mobil Sadece Belirli Bir Kitleye Hitap Eder

Yanlış. Mobil pazarlama herhangi bir şekilde internetle ya da cep telefonuyla bir etkileşimi olan sıradan bir insana ulaşabilir. Müşteri kitlelerinizin belirgin kabuğunu kırarak ulaşabileceğiniz her kesime ulaşmanızı sağlar. Eskiden belki cep telefonları, akıllı telefonlar yaygınlaşmamışken hatta yokken bunu söyleyebilirdiniz fakat günümüzde Türkiye’de nüfusun toplamı kadar cep telefonu abonesi bulunuyor. Dünya da ise 1,5 milyar akıllı telefon sahibi var. Bu rakamlar ne çapta geniş kitlelere hitap edebileceğinizi ortaya koyuyor.

2.Mobil Pazarlama Yapabilmek İçin Büyük Bütçeler Gerekir

Doğru değil. Günümüzde birçok şirket pazarlamasını mobil pazarlama yönüne doğru kaydırmış hatta pazarlama yöntemlerinin merkezine oturtmuş durumda. Çünkü mobil pazarlama neredeyse broşür basıp dağıtmaktan daha ucuz bir maliyetle şirketleri pazarlar. Verilen ücretlerin uygun olması ve ulaşılabilen kitlelerin genişliği mobil pazarlamayı büyük ve küçük şirketlerin en çok kullandığı pazarlama yöntemlerinden birisi konumuna getirir.

3. Mobil Pazarlama Sadece Satış Yapmayı Hedefler

Hayır. Mobil pazarlamanın adının mobil satış olmamasının önemli bir nedeni var. Mobil pazarlama markanızın sektörde konumlandırılmasına ve bilinirliğine yardımcı olur. Sadece satış odaklı değil aynı zamanda bilgilendirme ve kampanya mesajları göndererek müşterilerinizle ilişkinizi kesmeden onlara onlarla birlikte olduğunuzu hatırlatırsınız. Bunun dışında randevu hatırlatmaları, güvenlik mesajları gibi müşterinizin yararına olabilecek şekilde mesajlar da oluşturabilirsiniz. Bu sayede müşterileriniz onların güvenliğini de sağladığınızı ve onları kolladığınızı bilirler. Mobil pazarlama, şirketinizi olduğundan daha kurumsal ve ciddi bir yerde konumlar. İyi işletilen bir mobil pazarlama stratejisi şirketinize çok şey katacaktır.

4. Mobil Pazarlama Yapabilmek İçin Bir Mobil Uygulama Gerekir

Gerekmez. Mobil pazarlama yapmak için her hangi bir uygulamaya ihtiyacınız yok. Mobil pazarlama çeşitlerinden herhangi birini seçip onun üzerinden hedef kitlenize en uygununu seçmeniz yeterli. Elbette bir uygulama yaratıp müşterilerinizin bunun üzerinden size ulaşmasını isteyebilirsiniz fakat birçok kişi uygulama indirip kullanmak yerine bunu browserlar üzerinden halletmeyi tercih ediyor. Gereksiz yere bir uygulama yaratmak için bütçe çıkarmak yerine bu bütçeyi SMS mesajlarına kaydırarak birçok müşterinize ulaşabilir ve daha verimli bir şekilde şirketinizi mobil pazarlama sistemine dâhil edebilirsiniz.

5. Mobil Pazarlama İçin Müşteriden İzin Almak Gerekiyor, Gönderiler Yasal Olmayabilir

Evet, yeni kanunlarla mobil pazarlama biçimleri tüketicinin ve satıcının lehine düzenlendi. Müşterinizden sadece izin değil aynı zamanda bilgi alarak ona uygun fırsatları yakalamasını sağlıyorsunuz. Böylece hem siz kazanıyorsunuz hem de müşteriniz. İzinli pazarlama sayesinde doğru mesaj doğru yere ulaşır ve siz de bu mesajı istemeyen kişilere göndereceğiniz mesajdan tasarruf ederek bütçenizi ayarlamış olursunuz.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
09 Ocak 2016

Pazarlama

SMS ile Geri Dönüş Sağlamak

Şirketlerin SMS ile müşterilerine ulaşması oldukça kolay ve ucuz bir yöntemdir. Cep telefonları SMS uyumlu hale geldiğinden beri pazarlama stratejilerini SMS mesajları üzerine kuran şirketler hem zamandan hem de paradan oldukça büyük tasarruflar sağlamışlardır.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right