Hareketli Müşterilerin Sırrı Doğru SMS’lerde Saklı

Genellikle müşteriler markanın onların en yakınına gelmesini beklerler. İlk hareket markadan beklenir, çünkü marka gerekli çekim kuvvetini tanıtımlarıyla yakalamaya çalışmalıdır.

Hareketli Müşterilerin Sırrı Doğru SMS’lerde Saklı

Hareketli Müşterilerin Sırrı Doğru SMS’lerde Saklı

Genellikle müşteriler markanın onların en yakınına gelmesini beklerler. İlk hareket markadan beklenir, çünkü marka gerekli çekim kuvvetini tanıtımlarıyla yakalamaya çalışmalıdır. Bu genelde markaya hem para ve de zaman kaybettirir. Müşteriyi hareketli kılmak oldukça zordur, fakat doğru bir mobil stratejiyle müşterilerinizi kolayca istediğiniz etkin duruma getirebilirsiniz. Bir müşteriyi SMS ile hareketli bir konuma getirebilmek için en önemli adım ona doğru seçenekleri ve kampanyaları sunmaktan geçer. Eğer doğru ve ilgi çekici kampanyaları sunarsanız müşteri size yaklaşmayı hedefler. Doğru yazı, doğru SMS’te kilit noktadır. Eğer iletmek istediğiniz mesajı doğru cümlelerle kurarsanız müşterinizi harekete geçirebilmeniz daha olasıdır.

Belirli Bir Gün Hedefleyin

Yazdığınız mesajda belirli bir kampanyayı belirli bir gün ile birlikte verirseniz, müşterileriniz, ilgisini çeken kampanyayı takip etmek ve ondan yararlanmak üzere belirlenen güne kadar o kampanyayı yakından takip eder. Belirli bir zaman sınırlaması olması kampanyanızı çekici ve takip edilesi kılar. Bu durum müşterinizi harekete geçmeye iter. Süre ne kadar kısa olursa, strateji o kadar işlevsellik kazanır.

Samimiyet Seviyesini Koruyun

Mesajlarınızı gönderirken harekete geçirme cümlelerinin yanı sıra müşterinizle aranızda olan ilişkiyi belirli bir seviyede tutun. Fazla rahat bir dille yazılmış mesajlar müşteriniz üzerinde bir itici bir görsel oluşturabilir ve müşterinizi markanızdan uzaklaştırabilir. Bunun olmasını engellemek için samimiyetinizin dozu hep belirli bir noktada kalsın. Sadece bunun üzerinden bile mükemmel bir SMS stratejisi oluşturabilirsiniz. SMS üzerinden ulaştığınız her bir birey markanızın yeni bir yüzüdür. Onların kullanıcı deneyimlerini onlardan isteyin ve anketler düzenleyin. Müşterilerinizin sadece paralarıyla değil düşünceleriyle de hareketli olmalarını hedefleyin. Onlarla sürekli bir iletişim halinde olursanız onların desteğini her daim hissedersiniz.

Hareket İçeren SMS’te Hareketli Cümleler Kurun

Eğer hedefiniz müşterinizi harekete geçirmekse yapılması geren ilk şey doğru sözcükleri seçmektir. Yazılan cümlelerin her sözcüğü özenle seçilmiş olmalı yüz altmış karakterin her biri bir anlam ifade ediyor olmalıdır. Böylece anlatılmak istenilen net ve temiz bir şekilde okuyucuya ulaşır. Sonu emir ile bitmese de siz onlardan daha heyecanlı olursanız, müşterileriniz de empati kuracak ve yaptıkları şey için heyecanlanacaklardır.

Metninizi Özelleştirin

Kampanyalarınızı kişiye özelmiş gibi gösterirseniz müşterileriniz bundan oldukça fazla hoşlanacaklardır. Müşteriler özel hissettikçe, sizden hizmet ve ürün satın almaya devam ederler. Unutmayın müşteriler her zaman iyi hissettikleri yerlerde olmak isterler. Eğer onlara özel davranırsanız sizden hiçbir zaman vazgeçmeyecek, hep sizinle kalmaya devam edeceklerdir. Marka ve müşteri arasında güven bağı da işte tam olarak böyle oluşur.

Müşterilerinizi Yönlendirin

Hareketlendirici SMS’leri atmadan önce onları hangi amaç için atacağınızı belirleyin. Yeni yaratacağınız reklam kampanyasının temelini oluşturacaksanız harekete geçmeden önce bunu iyi planlamalısınız. Müşterilerinizi hareketlendirebilmek için belirli bir hedef göstermeniz gerekmektedir. Hedefiniz ne kadar ulaşılabilir olursa bir o kadar ilgi çeker.

SMS Metninizi İyi Kurgulayın

Virgülüne kadar iyi kurgulanmış SMS’ler, ulaştığınız müşterileri harekete geçirmeye yetecektir. Harekete geçmiş olan müşterileri markanıza bağlı tutmak için yaptığınız kampanyaları düzenli olarak devam ettirin. Devamında hali hazırda sizin müşteriniz olamayan kişiler bile sizinle temasa geçip ürünlerinizden ve kampanyalarınızdan faydalanmak isteyecektir.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Doğru SMS Stratejisi Daha Çok Müşteri Kazandırır

Dünya çapında birçok marka SMS ile pazarlamayı etkin bir şekilde tanıtım amacıyla kullanıyor. Bununla beraber SMS, en iyi tanıtım araçlarından biri olmasına karşın iyi yönetilmeye ihtiyaç duyar.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right