Doğru SMS Stratejisi Daha Çok Müşteri Kazandırır

Dünya çapında birçok marka SMS ile pazarlamayı etkin bir şekilde tanıtım amacıyla kullanıyor. Bununla beraber SMS, en iyi tanıtım araçlarından biri olmasına karşın iyi yönetilmeye ihtiyaç duyar.

Doğru SMS Stratejisi Daha Çok Müşteri Kazandırır

Doğru SMS Stratejisi Daha Çok Müşteri Kazandırır

Dünya çapında birçok marka SMS ile pazarlamayı etkin bir şekilde tanıtım amacıyla kullanıyor. Bununla beraber SMS, en iyi tanıtım araçlarından biri olmasına karşın iyi yönetilmeye ihtiyaç duyar. SMS stratejiniz sistemli ve düzenli değilse gönderdiğiniz SMS’lerden beklediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Toplu SMS’lerden istediğiniz verimi almak hiç de zor değil. Düzgün bir strateji ve küçük iyileştirmelerle gerçek bir SMS planına sahip olabilirsiniz.

İzinli Pazarlama Hedef Kitlenizi Doğru Belirleyin

Günümüzde birçok alıcı bilgilerini daha iyi fırsatlar yakalayabilmek amacıyla satıcılarla paylaşıyor. Genellikle internet üzerinden e-mail kuyruğuna katılımlar görülse de SMS ile bilgilendirme onayı sayısı da hayli fazladır. Kullanıcıdan alınan bilgiler doğrultusunda ona en uygun olarak kampanyalar ve teklifler bildirilir, böylece hem kullanıcı hem de hizmeti veya malı pazarlayan şirket kazanmış olur.

Potansiyel müşterileri de ürünlerinize ve hizmetlerinize çekecek olan izinli pazarlama sizi müşterilerinize daha yakın bir yere konumlar. Böylece müşterilerinizin güvenini kazanırken aynı zamanda sadık müşteriler edinirsiniz. Sadece SMS stratejinizde değil aynı zamanda diğer hizmetlerinize katkıda bulunacak izinli pazarlama, geri dönüşleri sayesinde gerçekleştirdiğiniz her kampanyanın bir öncekinden daha verimli bir sonuç vermesini sağlayacaktır.

Net ve Anlaşılır Mesajlar Yazmaya Özen Gösterin

Müşterilerinize 160 karakter içerisinde anlatabileceğiniz en yoğun bilgiyi vermelisiniz. Bunu yaparken de net ve anlaşılır olmak en önemli noktalardan biridir. Kuracağınız tek bir cümle ile müşterilerinizi ürününüze davet etmeli, potansiyel müşterilerinize olanaklarınız göstermelisiniz. Uzunluğu belli olan bu metinde belirlediğiniz konu doğrultusunda hareket ederek konudan sapmadan akıcı bir dille yazılmış bir metin kullanmalısınız.

Müşterilerinizi Sıklıkla Kampanyalardan Haberdar Edin

Kendinizi tanıtmanın ve etkili bir SMS stratejisinin temelinde şirketin iyi tanıtılması yatar. İyi bir tanıtım ise promosyon ve yararlı bilgilerle birlikte ortaya konabilir. Her yeni çıkarılan ürün ve ya hizmet kullanıcılara SMS olarak ulaştırılırsa hem markanızın bilinirliği kaybolmaz hem de müşterilerinizin ürünlerinize olan devamlılığı sağlanır.

İletilen her doğru mesaj size geri dönüş olarak yansıyacaktır. Doğru içeriği doğru müşterinizle konumlandırırsanız bu geri dönüş kalıcı olur ve müşteriniz memnun olduğu sürece sizi tercih etmeye devam eder.

İçeriği Kişiselleştirin

Herkes özel hissetmek ister. Müşterilerinize onları özel hissettirecek mesajlarla ulaşın. Böylece kampanyalarınıza katılma olasılıkları yükselecek ve SMS pazarlama stratejinizi bir adım ileri götürmüş olacaksınız. Gönderdiğiniz içerik kişiselleştikçe gönderilen müşterinin o mesajı benimsemesi çok daha kolay olur. Herkese kopyala-yapıştır yöntemiyle gönderilmediği belli olan bir SMS ile ulaşırsanız müşteri kendini daha fazla özel ve ona değer verdiğinizi hissedecektir.

Zamanlamanızı Doğru Seçin

Zamanlama bir müşteriye ulaşırken en önemli noktalardan biridir. Pazar günü tüm hafta boyunca çalışmış bir müşterinize mesaj attığınızda bu yüksek ihtimalle iyi bir geri dönüş sağlamayacak bir mesaj olacaktır. İnsanlar hafta sonları reklama boğulmak istemezler. Hafta sonları sabah ulaştırılan mesajlar genellikle ters etki yaratarak kişi üzerinde marka konusunda bir çekince oluşturacaktır.

Bunu engelleyebilmek için mesajlarınızı hafta içleri mesai saatleri içerisinde ulaştırmanız en doğrusu olacaktır. Her ne kadar gönderilecek mesajların saatlerini genelleyebilsek de izinli SMS almak isteyen müşterilerinize mesajları almak istedikleri zaman dilimini sorabilir, geri dönüşleri sayesinde onlara diledikleri zamanlarda ulaşabilirsiniz.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
09 Ocak 2016

Faydalı İpuçlar

SMS Gönderilerinizin Verimli Olması İçin Yapmanız Gerekenler

20 yılı aşkın süredir SMS’ler hayatımızda. Bu 160 karakterlik kısa mesajlar mobil cihaz kullanımımızda eskisi kadar olmasa da oldukça geniş bir yere sahipler.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right