Tanımadığınız Müşterilerin, SMS Listesini Satın Alacak Mısınız?

SMS pazarlama yöntemi ve mobil pazarlama uygulamaları kullanıyorsunuz ve gönderim yapacağınız kişilerin cep telefonu listesini; toplu SMS satan bir firmadan aldınız. Satın aldığınız liste hedef kitlenizle birebir örtüşüyor.

Tanımadığınız Müşterilerin, SMS Listesini Satın Alacak Mısınız?

Tanımadığınız Müşterilerin, SMS Listesini Satın Alacak Mısınız?

SMS pazarlama yöntemi ve mobil pazarlama uygulamaları kullanıyorsunuz ve gönderim yapacağınız kişilerin cep telefonu listesini; toplu SMS satan bir firmadan aldınız. Satın aldığınız liste hedef kitlenizle birebir örtüşüyor. Dikkat! Kendinizden çok eminsiniz ve satın aldığınız listeye toplu SMS yolladınız… Ne yazık ki çoğunlukla çok küçük yüzdelerde olumlu geri dönüşler dışında alacağınız yanıtların örnekleri şöyle olacak:

Numaramı nereden buldunuz? Sizden bir daha SMS almak istemiyorum! Mesajınızı şikayet konusu yapacağım. Tanımadığım birinden/firmadan gelen mesajı neden dikkate alayım.

Yani siz minimum müşteri kazanırken maksimum potansiyel müşterilerinize giden tüm yolları kapattınız. Üstelik bunu para ödeyip kendi ellerinizle yaptınız. Lütfen toplu SMS satımı yapan firmalardan SMS listesi satın almayın. Neden mi?

Gelin size çarpıcı bir örnek vereyim. Siz evde herhangi bir durumda oturuyor iken izinsiz kapıdan içeri dalış yapan birinden davetiyesini aldığınız düğüne, vereceğiniz ilk tepki nasıl olurdu? Düğünü ve tanıyor olduğunuz mutlu çifti düşünmez, davetiyeyi okurken kızgınlıktan “evime izinsiz nasıl girersin” tepkisine odaklanmış olurdunuz. İşte o anda artık o düğünün ne kadar görkemli değerli olacağının, sahiplerinin harcadığı emeğin öneminin, sizin orada ne kadar güzel vakit geçireceğiniz bir önemi kalmamış olur.

Kollarınızı Sıvayın ve Müşterilerinize Yakınlaşın;

Dikkatlerinizi yakalamışken mola vermeden konuya derinlemesine yaklaşayım artık ve doğru soruyu soralım.

  • İhtiyacınız olan şey nedir?
  • Ürünlerinizle kalitenizle ve hizmetlerinizle ilgilenen insanların numaralarının olduğu bir listedir.

Beklemeyin hemen o listeyi en samimi, en ekonomik ve en hızlı şekilde nasıl oluşturacağınıza odaklanın. SMS pazarlama yöntemi nasıl teknolojinin sunduğu, masa başından hedef kitlenizle etkileşebileceğiniz bir parametre ise gene teknolojik planlama ve uygulama ile o listeyi kendiniz oluşturabilirsiniz.

Müşteri listesi oluşturmanın bin bir türlü yolu;

  • Web sayfasında oluşturulacak veya yapılan işe göre müşteriye kendi dolduracağı kısa anlamlı formlar oluşturup vermek,
  • Var olan müşteri portföyünü değerlendirmek,
  • Korkmadan insanlardan numaralarını isteyin ve memnuniyetlerini paylaşacaklarını da unutmayın,
  • Anketler hazırlayın,
  • Pazarlama planınıza uygun rotalara potansiyel müşterilere kendinizi tanıtabileceğiniz standlar kurun ve onlara hangi amaçla SMS yollayacağınızı anlatın.
  • Promosyonlarınızı, davetlerinizi ve etkinliklerinizi, kampanyalarınızı, yarışmalarınızı müşterilerinize ulaştırabilmek için iletişim bilgilerini isteyin.
  • Yapılan işin durumuna göre potansiyel müşterilerinize uzman görüşüne ihtiyaç duyarlarsa kendileri ile iletişime geçeceğinizi belirtin.

Kısa sürede teknolojinin nimetlerinden de akıllıca faydalandınız mı işte kendi oluşturduğunuz, sizden haberi olan potansiyel müşterilerinizin listesi artık hazır. Kendi emeğinizle planlanmış çalışmalarınızla hazırladığınız bu listeler; hem size ve çalışanlarınıza kendi hedef müşteri kitlenizi daha yakından tanıma fırsatı verecek hem de bankadaki yatırım hesabı gibi birikimlerinizle sürekli geri dönüş alabileceğiniz bir kazanım haline gelecektir. Bir süre sonra hedef kitlenizin geri dönüşlerinin analiziyle, müşterilerinizin ürünleriniz ve hizmetlerinizle ilgili reflekslerini daha iyi kavrayıp, o reflekslere uygun manevra geliştirebileceksiniz.

Pazarlama yöntemleri giderek artmış olsa da, her bir pazarlama yöntem ve teknikleri koşullara göre seçilmelidir dense de, yükselen değer samimi yaklaşımlardır. SMS’lerinizi gerçekten ürünlerinize ve hizmetlerinize önem verenlere beğenenlere gönderin. Sizi tanımayanlara kendinizi SMSlerle hatırlatacağınızı, etkinliklere davet edeceğinizi, promosyon dağıtımlarına dahil edeceğinizi, müşterilerinizi ilgilendiren bilgilendirmeler yapacağınızı, özel ve stokla sınırlı kampanyalardan haberdar olabilecekleri bilgisini verin. Bir kez rızalarını aldınız mı müşterileriniz sizden SMS bekliyor olacaktır. Parayla her şeyi satın alamayacağımız söylemini revize edersek “Parayla satın aldığımız SMS listeleri gelecek müşterilerimizle tanışmadan kaybetmemize sebep olabilir”.

Toplu SMS ile markanızdan bahsedecekseniz bunu sağlayan iyi bir firma ile çalışıp, müşterilere sıkça SMS atmak yerine özel günlerinde kutlamalarla yada promosyonlarınız ile kendinizi hatırlatmanız en doğrusu olacaktır.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
26 Kasım 2015

Pazarlama

Mobil Pazarlama ve Müşteri Odaklı Stratejiler Geliştirmenin Önemi

Geçtiğimiz her gün mobil dünya bir adım ileri giderek piyasayı yeni ürünlerle geliştiriyor. Her yeni çıkan ürün beraberinde getirdiği yenilikler sayesinde birçok sektörü geliştiriyor ya da yeni sektörlerin kapısını açıyor.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right