İzinli Pazarlama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Pazarlama piyasası genel olarak hitap edeceği zümreyi kitleler halinde belirleyerek ona göre bir strateji belirler. Klasik pazarlama yöntemleri çok geniş bir alanda kullanıcıları cezbedecek yöntemlerle onlara ürün veya hizmet satmayı amaçlar.

İzinli Pazarlama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İzinli Pazarlama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Pazarlama piyasası genel olarak hitap edeceği zümreyi kitleler halinde belirleyerek ona göre bir strateji belirler. Klasik pazarlama yöntemleri çok geniş bir alanda kullanıcıları cezbedecek yöntemlerle onlara ürün veya hizmet satmayı amaçlar. Günümüzde yavaş yavaş kitlesel pazarlama yöntemleri teknolojinin gelişimiyle birlikte solarak yok olmakta, yerini çok daha yeni nesil bir pazarlama yöntemi olan İzinli Pazarlama almaktadır.

İnternet ve telekomünikasyon yöntemlerinin gelişmesiyle beraber kullanıcılar izinli pazarlama yöntemlerinin içerisinde yer almak isteyebilirler. Telefonlarını ve eposta adreslerini satıcıyla paylaşan müşteri, kişisel bilgilerinden bazılarını da internet üzerinden paylaşabilir. Buna uygun olarak alıcının ilgi alanlarına uygun reklamlar ve indirimli ürünler SMS veya eposta yoluyla alıcıya iletilir.

İzinli pazarlamada esas ‘müşterinin veya satıcının arasında oluşturulacak bilgiye’ dayalı bağdır. Kullanıcı ne istediğini bilirken, satıcı onun ne istediğini ancak bireysel olarak kullanıcı ona söylerse bilebilir. Kişiye özel bir pazarlama yöntemi olan izinli pazarlamada ürünleri sunan firma kişiden anket veya form yoluyla bilgi toplar. Sunduğu ürünlerden onun ilgisini çekeceğini bildikleri hakkında onu bilgilendirir. Bu bilgilendirme genellikle SMS yoluyla olsa da e-mail de bu tip pazarlama yöntemlerinde sıklıkla kullanılır.

İzinli pazarlama için hevesli müşterilerin yanı sıra henüz istekli olmayan müşterileri izinli pazarlama alanınıza davet etmelisiniz. Bunu en iyi şekilde pazarlama iznini alacağınız müşteriye fırsat, ayrıcalık ya da hediyeler sunarak yapabilirsiniz. Böylece markanız hakkında olumlu bir etki yaratırken aynı zamanda ileriye yönelik olarak satın alımlar yapabilecek bir alıcı da kazanırsınız. Müşteriyi ilk anda kazanmak ticari başarı yakalamak için oldukça önemlidir. Sadık ve ürünlerinizle ilgili müşteriler bu sayede firmanıza her zaman daha fazlasını katarlar.

İzinli Pazarlamanın Şirkete ve Müşteriye Faydaları

Kullanıcı ile satıcıyı bir araya getiren bu yöntem sayesinde alışverişin iki tarafı da memnun bir şekilde alışverişlerini tamamlarlar.

İzinli pazarlama satıcılara büyük faydalar sağlar. Geniş bir kitle yerine nokta atışı şeklinde yapılan pazarlama sayesinde tek tek alıcılar hedef alınır. Böylece daha stabil ve yüksek satışlar elde edilir. Reklamlar ihtiyacı ve isteği olan alıcılara ulaşır. Boşa gönderilen SMS ve mail trafiği olmaz, böylece pazarlama bütçesi daha yerinde ve etkili olarak kullanılır. SMS ve mailler müşterinin isteği doğrultusunda atıldığı için müşteri abonelikten ve marka kullanımından soğumaz aksine fırsatlar ve kampanyalar marka bağlılığını artırır.

Potansiyel müşteri bulmak içinde önemli olan izinli pazarlama yöntemi müşterinin satıcıya ulaşıp ürünlerini değerlendirerek satın almasına fırsat sağlar.

Müşteri için izinli pazarlamanın faydaları da oldukça fazladır. Rastgele sizi gün içinde oyalayacak pazarlama mesajları yerine doğrudan sizin ilginize yönelik pazarlama mesajları alırsınız. Böylece alacağınız veya almayı planladığınız ürünler hakkında bilgiler alırsınız. İlgi alanlarınıza göre şekillenen bu ürün mesajları sayesinde size, satın alımlarınızda yararlı olacak kuponlar, satın alma kodları ve davetiyeler gönderilir.

Artık ilgi duymadığınız ve aboneliğinden çıkmak için başvurduğunuz ürünler hakkında bilgi mesajları almamayı tercih edebilir istediğinizde yeniden bu hizmeti açarak kullanabilirsiniz. Böylece gereksiz yere rahatsız edilmez dilediğiniz mesajı alırsınız.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
26 Kasım 2015

Pazarlama

Mobil Pazarlama ve Müşteri Odaklı Stratejiler Geliştirmenin Önemi

Geçtiğimiz her gün mobil dünya bir adım ileri giderek piyasayı yeni ürünlerle geliştiriyor. Her yeni çıkan ürün beraberinde getirdiği yenilikler sayesinde birçok sektörü geliştiriyor ya da yeni sektörlerin kapısını açıyor.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right