6563 Sayılı Kanun ve Pazarlamaya Etkileri

Yeni yasa 1 Mayıs 2015 itibariyle yürürlüğe girdi, bu kanun neler içeriyor, yönetmelikler neler içeriyor bunu sizlerle paylaşmak istedik.

6563 Sayılı Kanun ve Pazarlamaya Etkileri

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Pazarlamaya Etkileri

Yeni yasa 1 Mayıs 2015 itibariyle yürürlüğe girdi, bu kanun neler içeriyor, yönetmelikler neler içeriyor bunu sizlerle paylaşmak istedik.

6563 Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında yürürlüğe giren kanunlar, Ticaret ve Gümrük Bakanlığının çıkarmış olduğu yönetmeliklerle daha anlamlı hale gelmiştir, bu yönetmeliklerde, elektronik iletişim araçlarıyla yapılan ticari iletişime dair bilgi verme yükümlülükleri ile ticari elektronik iletilerde uyulması gereken usul ve esasları düzenlemektir. Amacın daha iyi anlaşılması için yönetmelik ticari iletişim ve ticari elektronik ileti kavramlarını aşağıdaki gibi tanımlanmıştır.

Ticari elektronik ileti: Telefon, çağrı merkezleri, faks, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda gerçekleştirilen ve ticari amaçlarla gönderilen veri, ses ve görüntü içerikli iletiler.

Ticari iletişim: Alan adları ve elektronik posta adresi dışında, mesleki veya ticari faaliyet kapsamında kazanç sağlamaya yönelik olarak elektronik ticarete ilişkin her türlü iletişim. Bu tanımlamalardan anlaşılacağı üzere her toplu sms gönderimi ticari değildir, dernekler, bilgilendirme amacıyla gönderilen smsler ticari iletişim kapsamı dışında kalmaktadır bunların dışında yönetmelikte belirtilmiş olan bazı durumlar vardır;

Hangi durumlarda kullanıcı ile iletişime geçilebilir? İleti gönderilecek alıcıların esnaf veya tacir olması durumunda, önceden onay alınmaksızın ticari elektronik ileti gönderilebilir, fakat bu şekilde gönderimlerde bu esnaf veya tacir mesajı almayı reddetme hakkına sahip olmalıdır, eğer bir kez listenizden çıkmak istedilerse, tekrar izin almadan bu kişilere gönderim yapmamanız gerekmektedir.

Temin edilen mal ve hizmetlere ilişkin değişiklik, kullanım ve bakıma yönelik olarak; alıcının kendisiyle iletişime geçilmesi amacıyla hizmet sağlayıcıya elektronik iletişim adresini vermesi halinde, bu tür ticari elektronik iletilerin gönderilmesi için ayrıca onay alınmaz. Örneğin evinize bir klima takılmasını istediniz ve telefon numaranızı verdiniz ilgili kurum size bu hizmeti sağlamak için arayabilir, mesajla hizmetin gerçekleşeceği zamanı bildirebilir.

Hizmet sağlayıcı tarafından, bir mal veya hizmetle ilgili alıcının bilgi talebi üzerine gönderilen ticari elektronik iletide, talep edilen bilgilerle sınırlı kalmak kaydıyla önceden onay şartı aranmaz.

Devam eden abonelik, üyelik veya ortaklık durumu ile tahsilat, borç hatırlatma, bilgi güncelleme, teslimat veya benzeri durumlara ilişkin bildirimleri içeren iletilerde önceden onay alma zorunluluğu aranmaz.

Müşterilerden onay alırken nelere dikkat etmelisiniz? Müşterilerden alınacak onaylar, yazılı veya elektronik iletişim aracıyla alınabilir.Onay verildiğinin ispat edilmesi firmaya aittir. Eğer yazılı olarak onay aldıysanız, onay verenin imzasını mutlaka almalısınız, Elektronik ortamda aldığınız izinlerde, alıcının olumlu irade beyanının alınmış olması zorunludur, eğer kullanıcı herhangi birşey belirtmediyse onay vermemiş sayılır, alınan onay, herhangi bir sözleşmenin içine dahil edilerek alınmaz.

Eğer iletişim bilgilerini kişiden elektronik iletişim araçlarıyla alıyorsanız, double opt-in dediğimiz çifte onay mekanızmasını işleterek almalısınız, onay için size iletişim bilgisini ileten kişiye mail veya sms ile bir onay kodu göndererek izin işlemlerini tamamlamış olması gerekmektedir.

İş ortakları, iştirakler, üçüncü kişiler gibi açık olmayan ifadeler kullanılarak onay alınamaz. Kimin adına izin alınıyorsa onayda ayrı ayrı gösterilmek zorundadır.

Mevcut veri tabanıma ticari ileti göndermeye devam edebilir miyim? 1 Mayıs 2015 tarihi öncesinde, firmanız ve müşteriniz arasında doğrudan mal veya hizmet temini ilişkisi olması kaydıyla ve bunun ispat yükümlülüğü firmanıza aittir en basit haliyle firmanız tarafından ticari iletilen kişiye fatura kesmiş olmanız halinde, ticari elektronik ileti gönderilmesi amacıyla alıcıların elektronik iletişim adreslerinin alınması ile oluşturulan veri tabanları onaylı olarak kabul edilir.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
26 Kasım 2015

Pazarlama

Mobil Pazarlama ve Müşteri Odaklı Stratejiler Geliştirmenin Önemi

Geçtiğimiz her gün mobil dünya bir adım ileri giderek piyasayı yeni ürünlerle geliştiriyor. Her yeni çıkan ürün beraberinde getirdiği yenilikler sayesinde birçok sektörü geliştiriyor ya da yeni sektörlerin kapısını açıyor.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right