Kobilerin Dikkat Etmesi Gereken SMS Planlama Stratejileri Nelerdir?

Bütçe, Kobiler için her zaman içerisinden çıkması oldukça problemli bir sorun olmuştur. Kobiler hazırladıkları bütçelerde, işlerini olduğu gibi muhafaza etmek yerine onu bir adım ileriye götürmek için çabalarlar.

Kobilerin Dikkat Etmesi Gereken SMS Planlama Stratejileri Nelerdir?

Kobilerin Dikkat Etmesi Gereken SMS Planlama Stratejileri Nelerdir?

Bütçe, Kobiler için her zaman içerisinden çıkması oldukça problemli bir sorun olmuştur. Kobiler hazırladıkları bütçelerde, işlerini olduğu gibi muhafaza etmek yerine onu bir adım ileriye götürmek için çabalarlar. Yatırım yapmak ve kobilik bir risk işidir ve bu yükü omuzlayan kobiler her zaman bütçelerini iyi planlarlar. Ayarladıkları bütçeler, genel olarak küçük çapta iş tanıtımlarını da içerir. Bu tanıtımlar ve pazarlama stratejileri arasında küçük ve orta çapta işletmelerin en çok işine yarayacak pazarlama biçimi SMS pazarlamasıdır.

Kobiler, SMS ile işlerini ve ürünlerini pazarlarken çeşitli programlama ve planlamalar yaparak işlerini gerçekleştirmelilerdir. Uygulanan çeşitli stratejiler sayesinde marka bilinirliği artarken akılda kalıcılık da bununla birlikte yükselir.

Çeşitli yöntemlerle SMS planlamalarınızı uygulayabilirsiniz.

1. Randevularınızı SMS ile Hatırlatarak Kurumsal Kimliğiniz Koruyun.

Bu siz ve şirketiniz için oldukça önemlidir. Müşteriniz, kurumsallaştığınızı anlayarak size daha ciddiyetle bakacak ve güvenecektir. Ayrıca böyle küçük anımsatmalar sayesinde randevularınızı ayarlayabilir gereksiz vakit kayıplarını önleyebilirsiniz.

2.Müşterilerinizi Yakından Takip Ederek Onların Özel Günlerini İhmal Etmeyin

Bayramlar ve kutlanan diğer özel günler sayesinde müşterilerinize ulaşabilir hatta çeşitli kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Genellikle doğum günleri problemli verilerdir. Eğer doğum günlerinden emin değilseniz doğum günlerini atlayın. Sevgililer Günü, Yılbaşı, 29 Ekim, 23 Nisan gibi spesifik ve net günlere yönelmeniz müşteriniz ile kuracağınız samimiyeti etkileyecektir.

3. Müşterilerinizi Promosyonlarınızdan ve Yararlı Bilgilerden Haberdar Edin

SMS’lerinizle müşterilerinizi, şirketiniz ve ürünleriniz hakkında bilgilendirebilirsiniz. Bu güncel bilgiler sayesinde müşterilerinizin hafızasında yer edinip onların ürünlerinize yönelmesini sağlayabilirsiniz.

4. Etkinlik Haberlerini Ulaştırın

SMS atarak her yapacağınız etkinliği, ilgili kişilere iletin. Böylece yapacağınız her etkinlikte hatırı sayılır miktarda müşterinizi ağırlayabilir, onlarla etkileşime geçerek planlarınızı ve ürünlerinizi onlara gösterebilirsiniz. Artan talep sayesinde işlerinizi bir kademe yukarıya taşıyarak dilediğiniz satış rakamlarına ulaşabilirsiniz.

SMS’in yarattığı müşteri kazanımları arasında en dikkat çekici olanı, sizin markanızın hizmetini daha önce almamış ya da alıp bırakmış kişileri yeniden markanıza döndürebilme şansını sağlamasıdır. Böylece pazarladığınız servis veya ürünü direkt olarak müşterilerinizle buluşturabilir, faydalarından bahsederek onları markanızdan hizmet alma yönünde teşvik edebilirsiniz.

Elbette SMS’leri atarken dikkat etmeniz gereken en öncelikli unsurlardan biri SMS’in sıklığıdır. Müşterinizi kazanabileceğiniz gibi onlara fazla SMS atarak onları markanızdan soğutabilirsiniz de. Mesajlarınızın arasını iyi ayarlayarak ve bu mesajlarda etkili bir dil kullanarak müşterilerinizi cezbedebilirsiniz.

Düşük ve orta büyüklükte işletmeler için tanıtımın önemi yadsınamaz. Bu nedenle tanıtım stratejinizi en iyi şekilde planlayarak yapabileceklerinizi müşterilerinize göstermelisiniz. Müşterilerinizin sizden alacağı hizmetin vadettikleriniz ile çatışmaması durumunda kalıcı bir müşteri elde etmiş olursunuz.

Sektörünüzde ses getirecek bir tanıtım SMS pazarlama stratejisiyle markanızı yüksek yerlere taşıyabilirsiniz. SMS pazarlama sayesinde iyi ilişkiler edinerek müşterilerinizin gözünde sektördeki rakiplerinizden her zaman üstün olun.


Bunlar ilginizi çekebilir

Blog görsel 1
26 Kasım 2015

Pazarlama

Mobil Pazarlama ve Müşteri Odaklı Stratejiler Geliştirmenin Önemi

Geçtiğimiz her gün mobil dünya bir adım ileri giderek piyasayı yeni ürünlerle geliştiriyor. Her yeni çıkan ürün beraberinde getirdiği yenilikler sayesinde birçok sektörü geliştiriyor ya da yeni sektörlerin kapısını açıyor.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
30 Ocak 2016

Pazarlama

Bütünleşik Pazarlama Nedir?

Bütünleşik pazarlama, var olan her alanda müşteriye ulaşımı ve reklam kampanyalarını yönetirken markanızda var olan her pazarlama aracının bu yönde kullanılmasını öngören bir pazarlama biçimidir.

Devamını okuarrow-right
Blog görsel 1
16 Ocak 2016

Pazarlama

Mobil Stratejiler ve Mobil Planlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mobil kullanım günümüzde birçok taşınabilir elektronik cihazla birlikte en üst seviyeye ulaşmış durumda. Gelecek 10 yıl içerisinde oldukça ilginç cihazlar göreceğimiz kesin. Daha şimdiden giyilebilir teknolojinin vardığı nokta görülebilir derecede bilimkurgu filmlerinden bize ulaşmış gibi gözüküyor.

Devamını okuarrow-right